Selectie-assessment

Beoordelingsassessment of selectieadvies

 

Een appel verandert niet in een peer…

 

Selecteren & beoordelen vereist vakmanschap. De Aanleiding heeft dit vakmanschap door jarenlange scholing en ervaring. Het doel van een selectie-assessment is om gefundeerd te voorspellen of uw kandidaat in een bepaalde functie in uw organisatie succesvol zal functioneren.

Afhankelijk van het niveau en de complexiteit van de functie, stelt De Aanleiding per selectie de componenten samen waaruit het assessment bestaat. Wij kijken met hulp van vragenlijsten naar de persoonlijkheid van de kandidaat, in het bijzonder naar de emotionele eigenschappen. Het profiel dat dit oplevert wordt gekoppeld aan aspecten als: de functie, de samenstelling van het team en de cultuur in de organisatie. Verder kijken wij naar de loopbaanoriëntatie (beroepsvoorkeuren) en de vaardigheden (taakgerichte eigenschappen) van de kandidaat. Ook een gedegen interview maakt deel uit van het assessment. Het assessment kan naar behoefte worden aangevuld met een traditionele IQ-test, praktijksimulaties of opdrachten.

Het assessment levert u een begrijpelijk rapport op met daarin een helder selectieadvies inclusief een duidelijk en uitermate treffend beeld van de persoonlijkheid van de kandidaat. Wanneer u naar aanleiding van het advies besluit iemand aan te stellen, biedt het rapport u tevens praktische ontwikkelpunten van de betrokkene. Dit verkleint de kans op vroege misstappen en vergroot de mogelijkheid van excelleren in de functie.

 

Voorbeeld van een assessment-rapport

 

naar boven
terug

 

 
Direct een Psychologisch rapport aanvragen
Psychologish rapport aanvragen (zakelijk)  
Wie
Waar staan wij voor
Boekenkast
Download centrum
Testimonials
Contact
Zakelijk
HRM
Assessment
Coaching
Training
Psych. Rapporten Aanvragen
Ontslag
Home